
אבי שפרן חולק מתכון למרק ירקות שורש חורפי, מלא טעם, געגוע וזיכרונות ילדות. מתכון לשבת וחג, עם טיפים וסודות מהמטבח היהודי המסורתי.
אוי ואבוי, שוב השבת בפתח ואני מוצאת את עצמי מול המקרר, תוהה מה להכין? נמאס מהדברים הרגילים, רוצים משהו מיוחד, אבל מי בכלל מספיק? בדיוק ברגעים האלה, אני נזכרת בכמה טריקים קטנים שעושים את ההבדל הגדול. קחו נשימה עמוקה, חברות, אני חולקת איתכן את הסודות שלי לקוגל ירושלמי מושלם, בלי לחץ ובלי בלגן! 😉
1. קוגל מהיר ברגע: הפשרה מוקדמת עושה את כל ההבדל!
תמיד תהיה לכם במקפיא מנה קפואה של אטריות רחבות. זה הטיפ מספר אחת שלי! פשוט תוציאו אותן בבוקר יום שישי, שיפשירו לאט במקרר. ככה, כשמגיע הזמן, האטריות רכות ומוכנות לספוג את כל הטעמים הנפלאים. פעם אחת, שכחתי להפשיר ואילתרתי עם מים חמים – טעות! הקוגל יצא דביק ולא טעים. מנחם בעלי, לא אמר מילה, אבל הבעת הפנים שלו הסגירה הכל. 😂 למדתי את הלקח!
איך זה עובד בבית דתי? – הפשרה מוקדמת לא מצריכה שום פעולה בשבת עצמה, רק תכנון מראש.
היתרון: חוסך זמן יקר ביום שישי העמוס.
2. סוד הזהב: סוכר שרוף ביתי משדרג כל קוגל!
במקום לקנות סירופ סוכר שרוף מוכן, תכינו לבד! זה קל יותר ממה שאתן חושבות וטעים פי כמה. שימו כוס סוכר בסיר על אש קטנה, בלי לגעת, עד שהוא נמס והופך לקרמל ענברי. אחר כך מוסיפים חצי כוס מים רותחים בזהירות רבה! (זהירות, זה רותח!). מבשלים עוד קצת עד שהכל נמס ומתאחד. זה משדרג כל קוגל פלאים! שרה, הבת שלי, תמיד אומרת שהקוגל שלי טעים כמו במסעדה – הסוכר השרוף הוא הסוד.
איך זה עובד בבית דתי? – מכינים את הסוכר השרוף ביום חול ושומרים בצנצנת סגורה במקרר. מוכן לשימוש כשצריך.
היתרון: טעם עשיר ואותנטי, בלי חומרים משמרים.
3. טוויסט מפתיע: פלפל שחור גרוס – זה כל הסיפור!
אני יודעת, זה נשמע מוזר, אבל תסמכו עלי! קורט פלפל שחור גרוס טרי בקוגל, מוסיף עומק טעמים מיוחד. זה לא הופך את הקוגל לחריף, אלא פשוט מדגיש את המתיקות. יוסף, הבן שלי, בהתחלה הרים גבה, אבל אחרי ביס אחד, הוא התמכר. עכשיו הוא אפילו מבקש שאוסיף עוד קצת! 🌶️
איך זה עובד בבית דתי? – אין בעיה להוסיף פלפל שחור טחון טרי לפני שבת.
היתרון: טעם ייחודי ובלתי נשכח.
4. חסכון משתלם: תבלינים טריים במקום יקרים!
במקום לקנות תערובת תבלינים יקרה לקוגל, השתמשו בתבלינים שיש לכם בבית! קינמון, ציפורן, הל – כולם עובדים מצוין. אני אוהבת לטחון אותם יחד במטחנת תבלינים קטנה (אבל זהירות לא בשבת!) כדי לקבל אבקה טרייה וריחנית. רבקה, הבת שלי, אוהבת לעזור לי לטחון את התבלינים – זה הופך את ההכנה לחוויה משפחתית.
איך זה עובד בבית דתי? – טוחנים את התבלינים ביום חול ושומרים בצנצנת סגורה.
היתרון: חוסך כסף ומאפשר להתאים את הטעמים האישיים.
5. אפייה אחידה: מגש עם מים חמים – הסוד לאפייה מושלמת!
כדי שהקוגל יאפה בצורה אחידה ולא יתייבש, הניחו תבנית עם מים חמים בתחתית התנור. האדים שנוצרים שומרים על הקוגל לח והעסיסי. שמואל, הבן הקטן שלי, תמיד דואג למלא את התבנית במים – הוא מרגיש חשוב! 😊
איך זה עובד בבית דתי? – ממלאים את התבנית במים חמים לפני הדלקת התנור בערב שבת.
היתרון: קוגל רך ועסיסי כמו בקונדיטוריה.
6. שדרוג של הרגע האחרון: טפטוף דבש מלמעלה – מראה מנצח!
אחרי שהקוגל יוצא מהתנור, טפטפו מעט דבש מלמעלה. זה מוסיף לו מראה מבריק ומושך, וגם טעם מתוק עדין. מנחם תמיד אומר שאני מצליחה להפוך כל דבר פשוט למשהו מיוחד – הדבש הוא הטאץ' הסופי שלי. 🍯
איך זה עובד בבית דתי? – אפשר לטפטף את הדבש מיד אחרי הוצאת הקוגל מהתנור, לפני כניסת השבת.
היתרון: מראה מרהיב וטעם משודרג בלי מאמץ.
אז הנה, חברות, שיתפתי אתכן בכמה מהסודות שלי לקוגל ירושלמי מושלם. זכרו, הכי חשוב זה לאהוב את מה שאתן עושות ולהכין הכל באהבה. עכשיו תורכן! יש לכן טיפים נוספים? שתפו אותי בתגובות! מחכה לשמוע מה עובד בשבילכן! ❤️
שאלות נפוצות:
חשוב לזכור: בכל שאלה הלכתית, מומלץ להתייעץ עם רב או פוסק הלכה מוסמך לפני יישום הטיפים.
אז מה דעתכן? איזה טיפ הכי אהבתן? נסו אותם ותספרו לי איך יצא! מחכה לשמוע!
מסעדות בשריות ברמת כשרות מהדרין, מסעדות חלביות איכותיות, בתי קפה כשרים למהדרין, מסעדות שף כשרות, מסעדות אותנטיות מהמטבח המזרחי, מסעדות איטלקיות כשרות, מקומות לארוחות משפחתיות חגיגיות, סושי כשר למהדרין, מסעדות כשרות עם תפריט ילדים, פיצריות כשרות איכותיות, מסעדות כשרות הפתוחות במוצ"ש, אוכל מהיר כשר איכותי, מסעדות דגים כשרות, מסעדות המתאימות לאירועים קטנים, בתי מאפה כשרים, מסעדות כשרות לאירוח עסקי, מסעדות המתאימות לתאריכים מיוחדים, מקומות עם ארוחות בוקר כשרות, מסעדות עם נוף מיוחד, מסעדות כשרות לשומרי גלוטן, מזנונים כשרים לאירועים, מסעדות עם אוכל ביתי מסורתי, מסעדות כשרות ידידותיות לילדים, פודטראקים כשרים, מסעדות כשרות עם משלוחים, מסעדות ביתיות בקהילה, קונדיטוריות כשרות מיוחדות
מטבלים מיוחדים לארוחת שבת, קינוחים ייחודיים לשבועות, משקאות מעוררים לליל שבועות, לחמניות ייחודיות ללחם משנה, פשטידות בשריות עם טוויסט, מרקים חגיגיים לליל שבת, סלטים צבעוניים בסגנון עדות שונות, רטבים מפתיעים לדגים, חליטות תה מעוררות לקידושא רבא, תוספות מפתיעות לצ'ולנט קלאסי, מנות אורז חגיגיות לארוחת שישי, קישים מיוחדים לשבת קיץ, סלטי פירות מעוצבים לסעודה שלישית, ליקרים ביתיים לאחרי הבדלה, נשנושים לשולחן שבת, פירות יבשים בגרסה מיוחדת, מאפים מרוקאיים למימונה משודרגת, עוגות גבינה אפויות בטעמים מפתיעים, עוגות שמרים במילויים לא שגרתיים, מנות ראשונות קלות להכנה מראש, דבש מתובל לראש השנה, שקשוקות בשילובים יצירתיים, מנות קטניות חגיגיות לט"ו בשבט, רטבים ביתיים לפסטה לארוחת שישי, קוקטיילים ללא אלכוהול לקידוש חגיגי, מנות סיום עם טריק בהגשה, מאגים ייחודיים לחורף ולקיץ, שייקים בריאותיים לסעודה שלישית, סושי כשר בהכנה ביתית, יינות מתובלים לקידוש מיוחד
עמוד 4 מתוך 4