אוי, כמה פעמים זה קרה לי! אני עומדת במטבח, שעה לפני שהאורחים מגיעים, ופתאום מגלה שחסרים לי כלי הגשה! או שיש לי רק צלחות תואמות לעשרה אנשים, אבל מוזמנים שלושים… מכירות את זה? 😅 אז אחרי שנים של ניסוי וטעייה (וטעויות!), גיליתי כמה פתרונות גאוניים שאני חייבת לשתף אתכן.
1. קערות זכוכית – לא רק לסלט!
אני יודעת, זה נשמע מובן מאליו, אבל תחשבו שניה מחוץ לקופסה. קערת זכוכית גדולה יכולה לשמש כבסיס לעוגה, פשוט מניחים עליה צלחת שטוחה יותר קטנה. זה נותן גובה ויוקרה! קערות קטנות יותר מושלמות לנשנושים, מטבלים, ואפילו כבסיס לנרות דקורטיביים. שימו נייר אפייה בתחתית, והופ! יש לכם כלי. מנחם תמיד צוחק עלי שאני משתמשת בקערות זכוכית לכל דבר, אבל זה פשוט עובד!
2. קרש חיתוך – משעמם? ממש לא!
קרש חיתוך גדול מעץ יכול להפוך למגש גבינות מרהיב. פשוט הניחו עליו גבינות, קרקרים, פירות, ריבות… אפשר אפילו להוסיף עלי רוקט או ענפי רוזמרין לקישוט. הילדים שלי, שרה ויוסף, אוהבים לעזור לי לסדר את הכל בצורה יפה. קרש קטן יותר יכול לשמש כמעמד לעוגה קטנה או פשטידה. וטיפ קטן: מרחו מעט שמן מינרלי על הקרש אחרי כל שימוש כדי לשמור עליו.
3. כוסות יין – לא רק ליין!
אוקיי, זה הטיפ האהוב עלי! כוסות יין יפות יכולות לשמש להגשת קינוחים אישיים כמו מוס שוקולד, קרם בוואריה, או סלט פירות קטן. זה נראה כל כך אלגנטי! ואם יש לכם כוסות יין צבעוניות, זה בכלל בונוס. רבקה ושמואל תמיד מתלהבים כשאני מגישה להם קינוח בכוס יין "של גדולים".
4. תבניות אפייה – מחוץ לתנור!
תבנית אפייה מלבנית גדולה יכולה לשמש כמגש מרכזי לשולחן. הניחו בתוכה מפיות, סכו"ם, בקבוקי שתייה… זה מארגן הכל בצורה מסודרת וגם נראה נהדר. תבניות קטנות יותר יכולות לשמש להגשת מטבלים או נשנושים קטנים. רק שימו לב לרפד בנייר אפייה או נייר כסף אם מגישים משהו רטוב.
5. צנצנות זכוכית – מלכות המטבח!
צנצנות זכוכית בכל גודל הן פשוט אוצר! הן מושלמות להגשת סלטים אישיים, קינוחים בשכבות (יוגורט, גרנולה, פירות), או אפילו מרקים קרים בקיץ. אפשר לקשט אותן בסרטים, מדבקות, או חוטים כדי להוסיף טאץ' אישי. ואם אתן שומרות חלות לשבת, צנצנת גדולה עם מכסה יכולה להיות פתרון אחסון מקסים.
6. קופסאות שימורים ריקות – אל תזרקו!
אחרי שסיימתן להשתמש בקופסת שימורים (שימורי תירס, שעועית, מה שבא), אל תזרקו אותה! שטפו אותה היטב, ייבשו, וצפו בנייר יפה או בד. הנה לכן כלי הגשה קטן ומקסים לירקות חתוכים, זיתים או אפילו פרחים קטנים. זה גם פתרון מצוין למיחזור!
אז הנה, כמה רעיונות פשוטים שיכולים לחסוך לכן זמן, כסף, וכאב ראש. הכי חשוב זה להיות יצירתיות ולחשוב מחוץ לקופסה (תרתי משמע!). אני תמיד אומרת, הכי חשוב זה האווירה והחום המשפחתי, לא כלי ההגשה המושלמים. אבל אם אפשר לשלב בין שניהם, מה טוב!
מחכות לשמוע את הרעיונות שלכן! מה הטיפים שלכן לכלי הגשה רב-שימושיים? שתפו בתגובות! 👇