שלום לכולן! דבורי ברנדס כאן, ואם יש משהו שלמדתי כאמא לשישה (מנחם, שירה, יעל, אריאל, תמר וחנה, שלא יגידו שלא הזכרתי אותם!) זה איך להוציא כתמים, לשמור על בגדים לאורך זמן – ובעיקר, איך לא לפשוט רגל בתהליך. 😅
אצלנו במשפחה, עם כל הברכות, כביסה זה כמעט ספורט לאומי. ועם כל הכבוד לצניעות ולבגדים היפים שלנו, אנחנו רוצים שהם גם יהיו פרקטיים, נוחים ושיחזיקו מעמד. אז איך מחליטים מה לכבס בבית ומה לשלוח לניקוי יבש? בואו נצלול לעומק העניין.
טיפ #1: תווית הבגד היא החברה הכי טובה שלך!
תקשיבו לי טוב, לפני שאתן בכלל חושבות על להכניס משהו למכונת כביסה, תבדקו את התווית. היא לא סתם שם! היא מכילה את כל המידע החשוב – מאיזה בד הבגד עשוי, איך לכבס אותו, באיזו טמפרטורה, האם מותר לגהץ וכו'. אני יודעת, לפעמים בא לנו להתעלם, אבל תאמינו לי, חוסך הרבה עוגמת נפש (וגם כסף!) בהמשך. אבי, בעלי היקר, תמיד צוחק עליי שאני קוראת לתוויות "התורה של הבגד", אבל הוא יודע שאני צודקת! 😉
טיפ #2: צמר, משי, פשתן – כאן ניקוי יבש הופך לחבר.
בואו נדבר תכל'ס: בדים עדינים כמו צמר, משי ופשתן לרוב ידרשו ניקוי יבש. למה? כי הם נוטים להתכווץ, לאבד צבע או לשנות צורה בכביסה רגילה. נכון, זה קצת יותר יקר, אבל עדיף לשלם קצת יותר מראש מאשר להרוס שמלה יפה שעלתה לנו הרבה כסף. אני אישית מאוד אוהבת בגדי פשתן בקיץ, אבל אני יודעת שהם צריכים יחס מיוחד.
טיפ #3: כביסה ביתית - הממלכה של הכותנה והבדים הסינתטיים.
כותנה ובדים סינתטיים כמו פוליאסטר הם בדרך כלל הכי קלים לתחזוקה. אפשר לכבס אותם במכונה, לייבש במייבש (בטמפרטורה נמוכה!) ולגהץ במידת הצורך. כמובן, שוב, תבדקו את התווית! אבל בגדול, אלו הבדים שמתאימים לשימוש יומיומי ולכביסה ביתית רגילה. במיוחד הבגדים של הילדים – הם צריכים להיות עמידים לכביסות מרובות!
טיפ #4: כתמים – תתקפו אותם מיד!
אוי, הכתמים… אויבי הנשים! בין אם זה רוטב עגבניות, בוץ או דיו, הכלל הוא אחד: ככל שתטפלו בכתם מוקדם יותר, כך יהיה קל יותר להסיר אותו. יש היום המון תכשירים מעולים להסרת כתמים, אבל אפשר גם להשתמש בשיטות סבתא כמו סודה לשתייה, חומץ או מיץ לימון. רק שימו לב לבד! תמיד תבדקו את התכשיר על פינה נסתרת לפני שאתן מורחות אותו על כל הבגד.
טיפ #5: צניעות וטיפוח הבגד – הולכים ביחד.
אני מאמינה שצניעות זה לא רק עניין של כיסוי, אלא גם של טיפוח. בגד שמור, נקי ומטופח משדר יוקרה וכבוד – גם אם הוא לא הכי יקר. זה אומר לגהץ כשצריך, לתקן קרעים קטנים, ולהקפיד על כביסה נכונה. כשאנחנו משקיעות בבגדים שלנו, אנחנו בעצם מכבדות את עצמנו ואת הערכים שלנו.
המלצה אישית: אני מאוד אוהבת את המכבסה השכונתית שלנו במודיעין עילית, "ניקוי כוכב". הם תמיד מקצועיים, אדיבים והמחירים שלהם סבירים. (כשר בהשגחת הרבנות מודיעין עילית).
לסיום, שורה תחתונה: תהיו חכמות, תבדקו את התווית, תתאימו את הטיפול לסוג הבד – ותזכרו, בגד מטופח זה השקעה משתלמת לטווח הארוך!
שאלות נפוצות:
- האם ניקוי יבש מזיק לבריאות? לא אם עושים אותו במכבסה מקצועית שמקפידה על שימוש בחומרים בטוחים.
- איך אני יודעת אם מכבסה כשרה? תבדקו שיש לה תעודת כשרות תקפה מהרבנות המקומית.
- מה עושים עם בגד חדש לפני שלובשים אותו בפעם הראשונה? מומלץ לכבס אותו כדי להסיר שאריות של צבע וחומרים אחרים.
אז מה אתן אומרות, איזה טיפים לקחתן איתכן? שתפו אותי בתגובות!
שלכן,
דבורי ברנדס
המוטו שלי: קונים בשיק - בלי חרטות!