יאללה, חבר'ה, לייזי קופולוביץ' כאן. בטח אתם שואלים את עצמכם, מה הקשר בין בחור ישיבה וחופים בחו"ל? אז זהו, שאחרי כמה שנים טובות בישיבת חברון, ועם תואר שני בקומבינות (לא רשמי, אבל תאמינו לי, יש לי), גיליתי שיש דבר כזה 'נופש כשר'. וכן, זה כולל חופים – אבל עם טוויסט.
תשמעו סיפור: פעם, בתקופת בין הזמנים, החברותא שלי, יענקי, תפס קריז רציני. "אני חייב אוויר!" הוא צעק, "אני חייב לראות משהו אחר חוץ מהשיעור של הרב!" אז התחלנו לחפש. וידענו דבר אחד: בלי שמירת עיניים, אין דיבור.
אז מה עושים? גוגל זה אחלה, אבל הוא לא תמיד מבין את הראש שלנו. 'חופים נפרדים', 'חופים כשרים', כל החיפושים האלה הובילו אותנו לאיזה אתר נידח עם תמונות של חוף שנראה כמו בור של קומזיץ. לא תודה.
אבל אז – הגיע הארה. יש דבר כזה 'חופים נפרדים בחו"ל'. כן, שמעתם נכון. מקומות שדאגו לנו, הבחורים, שלא נצטרך לעשות חשבון נפש אחרי כל מבט. אני מדבר על חופים (או לפחות חלקים מהם) שמיועדים רק לגברים או רק לנשים. פשיטא שזה יכול להיות יקר, אבל כמו שאומרים, "מי שרוצה – מחפש תירוצים, מי שלא רוצה – מחפש סיבות". ואנחנו רצינו.
אז הנה כמה טיפים שווים, מניסיון אישי (וקצת גניבות דעת מיענקי):
1. תאילנד זה לא מה שחשבתם: נכון, יש תדמית של חטאים וניסיונות. אבל, חפשו טוב, יש גם מקומות שקטים, עם קהילות יהודיות שמארגנות חופים נפרדים בימי חול המועד. צריך לחפש טוב, אבל שווה את המאמץ. חבל"ז!
2. טורקיה – הפתעה: ליד אנטליה יש מלונות כשרים שמציעים חופים נפרדים. לא כמו החוף בתל אביב בשיא העונה, אבל בהחלט נותן אווירה של חופש. וגם, האוכל שם זול וחבל על הזמן. (רק תבדקו כשרות, כן?)
3. חפשו קהילות יהודיות: באירופה, במיוחד בערים גדולות עם קהילות חזקות, תמצאו לפעמים ארגונים שמארגנים 'ימי כיף' עם חופים נפרדים. זה יכול להיות שוס רציני, אם תדעו איפה לחפש.
4. מלונות עם בריכות נפרדות: אוקיי, זה לא בדיוק חוף, אבל בריכה נפרדת זה גם משהו, לא? יש מלונות, בעיקר באזורים עם אוכלוסייה מוסלמית גדולה, שמציעים בריכות נפרדות לגברים ולנשים. זה יכול להיות פתרון טוב, במיוחד אם אתם מחפשים משהו יותר רגוע. ואל תשכחו קרם הגנה, כן?
5. קומבינה של הרגע האחרון: לפעמים, טיסות וחבילות נופש ברגע האחרון יכולות להיות זולות בטירוף. תשבו על האינטרנט, תבדקו אתרים של דילים, ותראו אם יש משהו מעניין. אבל – תבדקו טוב טוב את האותיות הקטנות, שלא תמצאו את עצמכם בחוף לא צנוע באמצע השבת.
פעם, כשיצאנו לנופש כזה, המשגיח תפס אותנו בטלפון בלובי של המלון. הוא שאל מה אנחנו עושים שם, ואמרנו שאנחנו מחפשים שיעור תורה. הוא האמין לנו? נו, זה כבר סיפור אחר. אבל העיקר – שהצלחנו לשמור על עצמנו וגם קצת לנפוש.
עוד משהו חשוב: אל תשכחו לקחת איתכם סידור, כמה ספרים טובים, ואולי אפילו איזה דיסק של ליפא שמלצר. לא צריך להשתגע, אבל קצת אווירה יהודית תמיד עוזרת. ודבר אחרון: תזכרו שגם בחופשה, אנחנו עדיין יהודים. אז שמרו על עצמכם, תהנו, ותחזרו עם כוחות מחודשים ללימודים.
לסיכום, חופים נפרדים בחו"ל זה לא מדע טילים. זה אפשרי, זה שווה, וזה יכול להיות חוויה מטורפת. רק צריך לדעת איך לעשות את זה נכון. אז יאללה, צאו לדרך, ותראו עולם. אבל אל תשכחו – ונשמרתם מאוד לנפשותיכם.
*
שאלות נפוצות (כי בטח יש לכם):
- זה לא יקר מדי? תלוי איך מסתכלים על זה. אם תשוו את זה לטיול לצימר בצפון, אולי כן. אבל אם תשוו את זה לחופשה רגילה בחו"ל, זה יכול להיות אפילו יותר זול. הכל תלוי בקומבינות.
- איך אני מוצא חוף נפרד באמת? תשאלו רבנים שמכירים קהילות בחו"ל, תחפשו בקבוצות וואטסאפ של חרדים בחו"ל, ותתקשרו למלונות ותשאלו ישירות. אל תתביישו! בושה זה רק בשידוכים.
- מה אם אני מתגעגע לשיעור של הרב? תורידו שיעורים מהאינטרנט, או שתדברו עם הרב בטלפון. אין תירוצים!
- מותר לשמוע מוזיקה חסידית בחוף? אליבא דאמת, זה תלוי איזה שיר וכמה חזק. אבל בגדול, כן. רק אל תשכחו לכבות את זה כשאתם מדברים עם אנשים.
וואלה, מקווה שזה עזר לכם. אם יש לכם עוד שאלות, תרגישו חופשי לשאול. ואל תשכחו – העיקר זה לשמור על עצמכם ולהיות שמחים. כמו שאומרים – שמחה פורצת גדר! 😎🌴
מה דעתכם, חופשה כזאת יכולה להתאים לכם? שתפו בתגובות!