אתם בטח יושבים עכשיו בסדר בוקר, גמרא פתוחה, חולצה לבנה מגוהצת (בערך), וחושבים לעצמכם: "לייזי קופולוביץ', מה לו ולאוכל איטלקי? הבחור חי על שניצל תירס ובורקס תפוחי אדמה!". נו, אז מה? גם לבחור ישיבה מותר מדי פעם לגוון, לא? וחוץ מזה, אם כבר אוכלים בחוץ, לפחות שיהיה כשר למהדרין, שלא יגידו שאנחנו מזלזלים.
כשהייתי בישיבה, היינו עושים "מבצע פסטה" פעם בחודש. כלומר, שמים צדקה בצד, עד שהיה לנו מספיק כסף לצאת לאיזה מסעדה איטלקית כשרה. זה היה שוס רציני! היינו אוכלים פסטה עד שהיינו מתפוצצים, ואז חוזרים לישיבה עם חיוך של ניצחון. כאילו השגנו איזה תוספות רציני בראשונים.
עכשיו, אני לא הולך להמליץ לכם על מסעדות גורמה עם שמות מפונפנים. אני מדבר על המקומות האמיתיים, אלה שנותנים תמורה לכסף, ולא מנסים לעבוד עלינו עם מנות קטנות במחירים מוגזמים. "אל תסתכל בקנקן, אלא במה שיש בו", כמו שאומרים.
הנה כמה טיפים וקומבינות שאספתי במהלך השנים, שיעזרו לכם לאכול איטלקי כשר בלי לקרוע את הכיס:
1. "העסקית זה שם המשחק": תמיד, אבל תמיד, תבדקו אם יש עסקית צהריים. זה יכול לחסוך לכם 30-40% מהמחיר של הארוחה. ואם יש מרק או סלט כלול, מה טוב! זה כמו בונוס קטן מהשמיים. פעם אחת יצאנו לעסקית כזאת, והיינו כל כך שבעים, שלא אכלנו ארוחת ערב בכלל! זה היה מהלך מבריק.
2. "תתחילו להתמקח": אל תתביישו לבקש הנחה. במיוחד אם אתם קבוצה גדולה. תגידו שאתם בחורי ישיבה, או אברכים, או משהו בסגנון. בדרך כלל הם יתנו לכם איזה הנחה קטנה, או איזה תוספת חינם. שווה לנסות, מה יש לכם להפסיד? פעם אחת, בגלל שהיינו קבוצה של 10 בחורים, קיבלנו בקבוק שתייה גדול חינם! זה היה חבל"ז.
3. "המבצעים הסודיים": תשאלו את המלצר אם יש מבצעים מיוחדים שלא כתובים בתפריט. לפעמים יש להם דילים סודיים כאלה, שהם לא מפרסמים. זה כמו לגלות איזה סוד כמוס, כזה שרק יודעי ח"ן מכירים. פעם אחת שאלתי את המלצר, והוא אמר לי שיש להם מנת פסטה מיוחדת שלא בתפריט, במחיר מיוחד. זה היה שוס!
4. "תבדקו כשרות": פשיטא, הכי חשוב! אל תסתמכו על מה שכתוב בשלט בחוץ. תבדקו תעודת כשרות, ותוודאו שהיא בתוקף. ואם אתם מחמירים, תשאלו על סוג הכשרות. עדיף להיות בטוחים מאשר להצטער אחר כך. "סייג לחכמה שתיקה", אבל במקרה הזה, עדיף לשאול.
5. "תחלקו מנות": אם אתם אוכלים עם חברים, תחלקו מנות. ככה תוכלו לטעום יותר דברים, וגם לחסוך כסף. במקום להזמין כל אחד מנה לעצמו, תזמינו שתי מנות ותחלקו אותן בין שלושה אנשים. זה גם יותר כיף, וגם יותר משתלם. "ברוב עם הדרת מלך", וברוב מנות – יותר טעמים!
פעם אחת המשגיח תפס אותי ואת החברותא שלי אוכלים פיצה במסעדה איטלקית. הוא כעס עלינו מאוד, ואמר שאנחנו צריכים ללמוד תורה ולא לאכול שטויות. אבל בסתר ליבו, אני בטוח שהוא קינא בנו. מי לא אוהב פיצה?
בקיצור, חברים, אל תפחדו לצאת ולאכול איטלקי. רק תעשו את זה בצורה חכמה, ועם קצת קומבינות. "איזהו עשיר? השמח בחלקו", אבל גם זה שיודע לחסוך קצת כסף.
אז קדימה, תרימו טלפון לחברותא, תזמינו מקום במסעדה, ותהנו מארוחה איטלקית כשרה וטעימה. "תורה ועבודה", אבל גם פסטה ורוטב עגבניות.
תיאבון בריא! 🍝