שלום אהובות! דבורי כאן, ואם יש משהו שאני מכירה טוב זה לחץ של הכנות לאירוע. בין אם זה שבת חתן של מנחם, יום הולדת שנה לשירה, או סתם ארוחת חג משפחתית מורחבת – תמיד יש הר של עבודה. אבל למדתי דבר או שניים (או עשרה!) איך לעשות את זה בשיק, בלי חרטות, ובלי להגיע לאירוע מותשת. 😉
הסוד הוא בתכנון מראש. לא סתם תכנון – תכנון אסטרטגי. אנחנו לא רוצות לעבוד קשה, אנחנו רוצות לעבוד חכם! ולכן, הכנתי לכן כמה טיפים שיעזרו לכן להרשים עם תפריט מדהים, בלי לקרוע את עצמכן:
1. תפריט מנצח מתחיל ברשימה חכמה:
שבו עם דף (או עם הבעל, אם הוא בעניין – אבי שלי לפעמים עוזר, לפעמים בורח 😜) ותכננו את התפריט כולו. אל תתפתו להוסיף עוד ועוד מנות "קטנות" ברגע האחרון – זה רק יוסיף עבודה. רשמו כל מרכיב בכל מנה, כולל תבלינים! ככה, כשאתן מגיעות לסופר, אתן לא צריכות לשבור את הראש מה חסר.
טיפ קטן: קחו בחשבון את הטעמים שכולם אוהבים. אם יש ילדים בררנים (יעל ואריאל שלי אלופים בזה!), תדאגו למנה אחת לפחות שהם בטוח יאכלו. פסטה פשוטה או שניצל תמיד עובדים.
2. מבצעים של סוף עונה – החברות הכי טובות שלכן:
אני תמיד מחפשת מבצעים בסופר ובחנויות כשרות. פירות וירקות בסוף העונה אפשר לקנות בכמויות גדולות, להקפיא, ולהשתמש בהם אחר כך. עגבניות? רסק עגבניות תוצרת בית זה הכי טעים! תותים? ריבה טעימה או קפואים לשייקים. אל תתביישו לנצל את המבצעים – זה הכסף שלכם!
3. "מנות דגל" – המתכונים הסודיים שלכן:
לכל אחת יש את המתכונים שהיא אלופה בהם. את העוף בתנור הממכר, הסלט המיוחד, או הקינוח שכולם מבקשים. תמקדו את האנרגיה שלכן במנות האלה, ותעשו אותן מושלם. אל תנסו להמציא את הגלגל כל פעם מחדש. גם לא צריך להכין 10 סוגי סלטים, תתמקדו ב-2-3 סלטים מצוינים ומיוחדים.
4. הכנה מראש – משנה משחק!
אני יודעת שזה נשמע מובן מאליו, אבל הכנה מראש היא קריטית. יום-יומיים לפני האירוע אפשר להתחיל לחתוך ירקות, לבשל קטניות, להכין רטבים, ולעצב את השולחן (לפחות חלקית). תמר וחנה תמיד שמחות לעזור לי עם זה!
טיפ קטן: אם אתן מכינות משהו שמצריך השרייה (כמו חומוס או שעועית), תעשו את זה כבר כמה ימים מראש ותקפיאו. ככה זה יהיה מוכן לשימוש כשצריך.
5. עזרה מבחוץ – לא בושה בכלל!
אם אתן מרגישות שאתן לא מספיקות, אל תהססו לבקש עזרה. אפשר לבקש מחברה או משפחה להביא מנה, או להזמין אוכל מוכן ממקום כשר וטוב. יש היום המון אופציות מעולות, כמו "המטבח של רחלי" במודיעין עילית (כשר וטעים!) או "מאמא עוף" בירושלים. זה עדיף מאשר להגיע לאירוע גמורות.
הערה חשובה: כמובן, תמיד צריך לוודא שהכל כשר למהדרין ולפי ההכשר המועדף עליכן.
אז לסיכום, תכנון מראש, ניצול מבצעים, התמקדות במנות דגל, הכנה מראש ועזרה מבחוץ – אלו הם חמשת הכללים שלי לתפריט מרשים בלי לחץ. זכרו – אתן לא צריכות להוכיח כלום לאף אחד. העיקר שתהנו מהאירוע ומהחברה!
והנה שורה תחתונה בשבילכן: תעשו מה שעובד בשבילכן, תהנו מהדרך, ואל תשכחו לחייך! 😊
שלכן,
דבורי ברנדס
המוטו שלי: קונים בשיק - בלי חרטות!
שאלות נפוצות:
- אני אף פעם לא יודעת כמה אוכל להכין! יש לך טיפ? תתחילו מלחשב מנה לכל סועד (למנה עיקרית) ותוסיפו קצת יותר למנות שהן להיט. תמיד עדיף שיישאר קצת מאשר שלא יספיק.
- מה עושים עם שאריות? אפשר להקפיא חלק מהשאריות ולאכול אחר כך, או לתת לאורחים לקחת הביתה. ואם נשאר הרבה, תמיד אפשר לתרום לנזקקים.
- איך אני מוצאת את הזמן להכין הכל מראש? תכננו את הזמן שלכן מראש, ותנסו לפנות כמה שעות כל יום לפני האירוע. אפשר לבקש מבן הזוג שישגיח על הילדים בזמן שאתן מבשלות, או לשים אותם מול סרט מצויר (לפעמים צריך פתרונות יצירתיים! 😉).
אז מה התוכניות שלכן לאירוע הבא? שתפו אותי! ❤️